Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Keliru, buntu, celaru & cencaru...


da bape lame aku x update blog nie.. bukan setakat sawang.. sarang burung layang-layang pun da ade...

ish-ish--ish.....

ak x tau la nape ak mcm bosan je nk update blog minggu nie.. bukk blog pon jrg minggu nie...

sebenrye... line brodband aku nie wat hal lagi.. lembb macam siput sedut..

siput sedut pon laju lagi.. hihi.. 2 yg malas nk bukk 2.. wat sakt ati jek..

TP.....

sekarg fikiran aku bercelaru la.. nk wat pilihan...

PILIHAN?? pilihan tok pea?? KHAWIN??

ohh.. tidak sama sekali... lame lagi la..

sebenarnye.. aku nk tukar pc ak ni..

mule-mule cadangan pade pale otak aku nie ni just nk bli cpu baru je.. gne moniter lame... save bajet cket..

tp memandagkan kelas pagi tadi cm 100% gne laptop sdiri..

ak menjadi bingung... adakah ak patut teruskan niatku..

atau beli sahaja laptop baru..

tp.. laptop jenis ape?? ak lansung x bercadang tok beli bende 2 dlu.. jd x de la aku server22 arge die..

nk kne wat solat ISTIHARAH nie..

bagi mendapatkan keputusan yang sebijak-bijaknya....

kawan-kawan.. tolonglah ak!!!!

adakah

ini???

atau ini??


kompius.....

post signature

6 comments:

Anonymous said...

:( sedih btl bace kisah tragis ni.. sbagai kawan, sy dan rumet sy bpendapat agar dibeli shj laptop.. hal ini krn, laptop mudah dibawa ke mane2 sj... cpu berat nak diangkat skali ngn monitor.. hehe... laptop la.. senang...

Ayil said...

byk kekuragn nk klebihan dua2 mende ni. kne tliti betui2 r.

Laptop
-mudah bawak g mne2 sbb ringn. Kalau dok hostel yg pakai wireless tu, mudah jek nk cari signal. Kalau pc, jenuh nk mengangkut nya.
-tp hardware dia kne jg leklok r. laptop ni sensitip, xleh overheat sgt.

pc
-sangat bes kalau men game. bende tu cm gedabak so kita rasa lg puas pakai. Hardware tahan lama.
-berat, susah nk angkut2...
kne rajin servis dalaman dia...

leena said...

leptop la besh!! huhuhu...

nonna manis said...

bli la laptop...coz sng...tp kalu program byk better pake pc

kapal terbang kertas said...

kepada anonymous (npe x letk name btol??), ayil, leena dan cik nonna manis, terima kasihlah kerana memberikan pandangan kepada ku..
hahaha...

nasuha ahmad helmi said...

bli laptOp laaa....
serius bli laptOp...
aku ni ha kwn kO yg dOk ngadap kO hari2,aku cadangkan kO gi bli laptOp je...pasni leh kite chat pOrtal iptaa hari2 dalam kelas....