Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Bile baik, kepala kita pula dipijak.

Assalamualaikum semua.. selamat malam.. eh.. da pagi pon..

tadi mase kelas bapak ngatuknye aku, pastu sekarg nie. leh plak nk update bnde alah nie.. hihi..

aku pun sebenarnye baru je balik dari sesi refleksi pertama untuk MPBB kali nie..

ntah la.. kali nie ak rase bbdk yg baru masuk nie macam ngade-ngade cket..

kuat melawan.. x dgr cakap... dan mcm-mcm lagi..

dari mule ari Isnin ari tu da mcm2 hal berlaku, bukan setakat pelajar, mak bapak pon same.. mcm x hormat kami jea.. mcm masuk maktab nie terpakse jea.. peluang terakhir.. yela.. ak tnye unit yg aku jage tadi pon rate-rate cakap deorg masuk Institut nie sebab masa depan terjamin. tnye minat x?? sume senyap membisu.. x berkata apa-apa.. memang jelas la mereka ke sini kerana nanti mereka rasa terus ada kerja dan yang paling penting mereka dapat elaun..

kami sebenarnye AJK ni malas nk jerit2, marah2 sebab kami x nk minggu pengurusan ni jd minggu yg paling tension.. tp. ble kami semua baik, senyap.. mereka bagai memijak kepala kami kembali.. nampaknya mmg tidak boleh berbuat baik kepada mereka ini..

memang boleh buat lawak, gelak-gelak.. tp pada-pada la.. 'kita' masuk Institut ni bukan nk belajar macam kat sekolah, semuanya berbeza, jadi mentaliti korang sume kene la tukar gak..

bile org da buat baik dengan kita, kite mestilah hargainya, bukan dengn memanipulasikan sifat tu untuk menjadikan diri 'kita' terlebih manja.. buruk padahnya..

post signature

5 comments:

sara_wo said...

abg faqhreel....
kasi belasah jer bebudak yang ntah paper tue...
hahaha...

Akram Zhafran said...

hahahahaa... kau gigit jer telinga diaorang tu.. kau kan beruang.. relek la.. budak-budak

plain paper said...

xpela..bukan semua tuuuu.msti sbhgian je (yg kuajo sampai rase cm nk rebus je leher diorang tu kan..).aku rilek je diorang tegur.

eRza said...

as-sobbarun minal iman wahai bakal cikgu~
hee

kapal terbang kertas said...

ya.. mmg betul.. bnde22 mcm ni la yg mnduga kesabaran kita.. nnti kalu da mgajar.. lg mcm22 ragam kite jumpe...