Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Catatan Perjalanan LIPIS - K.L - Batang Kali - K.L - LIPIS

ANDA MAHU KAYA SEPERTI SAYA???
MUDAH SAJA.. KERJALAH DENGAN RAJIN....

Assalamualaikum semua.. gambar di atas hanyalah sekadar hiasan semata-mata,

sebenarnye aku nak entry ni dari malam tadi da.. tp dengan keadaan ku yang agak penat. terpaksa la ak wat petang nie.. pagi tadi pon agak sebok la.. (sebenarnye bosan gile) sbb ak kene jage tok intake baru bbdk maktab nie.. ni pon jap lagi ak kene g dewan ade taklimat.. uh.. MALAS!!!

okey.. berbalik kepada tajuk aku, hari minggu lepas, aku telap buat keputusan untuk berjoli sakan kat KEY ELL.. berpoye-poye abes aku kat sana..

kisah aku bermula apabila aku bergerak dari Lipis ni dengan bas ke K.L pada pukul 8.30 pagi.. dengan tiba-tibnya.. aku da sampai K.L (sebab aku tido sepnjang pejalanan..) tp bile sampai sana jea.. kami x tau nk g mane.. aku, bino ngn kering mati kutu nak pilih nak g mane.. tgok jam baru kol 11 pagi.. esah ngn suha ajak ikut deorg.. tp malas r.. deorg nk g bli barang-barang perempuan.. nnti mcam bosan la plak.. da la esah 2 masuk sume kedai tapi x bli 1 pon barang.. last-last aku decide g butik PS cari kasut.. tau x butik PS kat mane?? haha.. Petaling Street la.. haha.. beli kasut murah2 jek.. jalan-jalan dalam 2.. banyk kedai baru nak bukak.. pas2 jume la 1 kedai kasut nie.. aku pilih Adidas stripe (betul ke ak eje?) hijau hitam, pastu bino pilh stripe hitam hijau.. beza x?? beza la.. tapak die lain... ikut wane depan.. lepas kautim dengan tokey 2. kami g jalan-jalan.. bino jumpe speke.. die pon bli.. kering pon same.. tp speke die nie mmg kewl la.. haha.. mmg mcm Herry Porter la... lepas blah dari P.S 2.. kami g Mydin depan Pudu 2.. mule-mule nak beli rak buku jea.. tp mcm2 beli kat sana.. sampai barus gigi pun beli gak.. hahah.. di sana la kering menjumpa buah hatinya.. hihi...

LAPAR!!! kami terus g A&W.. kat sini best.. sbb org 2 salah bagi kami.. kami x mintak pon hotdog.. pastu dpt gak.. mile2 ingat kami masuk wa kene beb ke.. ape kea.. sbb tetibe je die bagi.. haha.. tp nk wat mcm mane.. tibai je la.. hahaha..

pastu pikir lagi nk g mane.. antar Low yat atau tempat lain.. YA!!! kami g tgok wayang!! cite Ige Age 3 kat KLCC.. besh dan lawak gile cite 2.. tp ak x dpt konsentret sgt la.. kerna membals sms..

ramai gile orang time 2..

haha.. sape sruh... pastu terus je balik umah kering kat Batang Kali..

malam 2 agak bosan la.. x tau nk g mane.. bino cari tempat karoke. tp x jumpe pon.. last2 jalan je kat Batang kali 2.. Sgt Hiba....

keesokan paginya.. haha... hari yg ditunggu oleh aku.. selepas makan kat kedai mak kering.. kami gerak g Low Yat terus.. sapai kat Low Yat.. bapak ramainye orang.. haha... lepas mengembungkan dompet ak tok seketika.. haha.. yela.. lepas 2 mesti nipis balik.. aku pon cari la kedai yg sesuai.. last2 jumpe gak.. ak pon x ingat la kedai die.. tapi tingkat 3 tepi tangga... die mulekan langkah die.. mcm biase la pom pang pom pang... die bagi aku Compaq Presario CQ40 dengan rem ddr 2 3 gig, hard disk 250gig, grafik kad ati 1.4gig.. pastu dgn 8 free gift dengan harga rm1899.. emm.. ak agak kompius di situ.. tanya kering.. kering kate ok.. tnye kak aza.. ok.. tnye bino.. die pon kate ok.. jadi aku pon angkat la... hahaha... ak ade laptop baru da sekarang!!! hahaha...

hai senangnya dalam hati... kalau berlaptop baru.. seperti dunia ana an punye.. kepada laptop lama.. ana sayang pada mu.. kepada laptop baru I say I LOVE u.. haha...

xkan ku lupakan jasa mu...

semoga kamoo sihat selama-lamanya

lepas 2 aku carikan mp3 tok misz.. die nk yg 2gig jea.. PEH!! ak jmpe mmg cute la mp3 2.. bentuk miekey..... mmg berkenan gile ak dengan bende tu.. siap ade lmpu-lampu lagi.. so aku blikan la tok mis.. tok adek die.. ak bli yg biase jea.. yg nano 2.. yg 2 4gig... (mp3 ni gne duit mis yek..)

sebelum ak dapat laptop 2.. kitaorg g time Squre dlu.. layan Cosmo world.. haha.. memang mcm bodo la kat sana 2.. haha.. tau-tau je la ekh.. hihi... sampai x lalu makan aku.. hihihi...

cian aku.. sorang-sorang jea...

setelah laptop aku siap.. kami terus bergegas ke LIPIS pula..

p/s> nmpknye blog aku ni da di ketahui oleh bbdk nie.. mcm bodo la.. jmpe org jea.. ckp psl bnde22 yg aku tulis nie.. hihi...

post signature

2 comments:

sara_wo said...

peargh...
masyukkk arrr wehh...
mmg dah bezz projek hujung minggu korang ekk...
prjek besau nirr...
projek menghabiskan fulus...
hahahah...
laptop baru beli ekkk????

sara_wo said...

pearghhh...
aku suka gambar yang paling atas tue...
macam orang kaya raya jerrr...
pass la satu guni wang kat aku...
ngeh..ngehhhh....