Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

ARGH!!!! bulan yang paling padat dalam hidupku.. Tension,tension,tension!! maap!!

huhu.. agak tension ya di sini.. yela.. mane xnye.. minggu depan dah amali PSV.. huh.. ko ni Faqhreel.. da tau minggu depan amali leh lagi hupdate blog nie!!! haha..

pastu minggu seterusnya tayangan perdana teater.. hahahaha.. gile r... ni la teater pertama ak yang ak arahkan.. dan sekarang sibuk dalam final touching.. waa~~~ gile r.. nk wat folio lagi, arca lagi, anyaman lagi, latihan lagi.. peh!!!!!

pastu minggu seterusnya.. ak dengar cite kami kene gi camping lak.. sume unit uniform.. yang x jadi dulu...

dan minggu yang terkahir, kami B.I.G (bina insan guru) la plak... huhuhuh...

agak kuchalana ya di sini.. dan aku paling benci.. penyakit malas telah meragut sanubariku..

kawan-kawan.. doakan sahabatmu ini berjaya menempuhi bulan yang penuh ranjau ini...

kata Faqhreel~~> tu x masuk lagi asigment yg x siap lagi.. lagi 1.. dengar cite jumaat minggu depan ade majlis ramah mesra.. haha.. jamuan raya.. jumaat malam..

post signature

Raya > Sebelum, semasa dan sekarang..

Assalamualaikum semua..

pe habaq??

kali ni aku nk cite pasal rasa ak tahun nie.. sinopsis je ekh..

SEBELUM RAYA....

aku balik dari LIPIS bas kol 2 pm..

peh.. mmg besh r bas tu.. haha.. sebab bas 2 mengamalkan 1 Malaysia..

kenapa??

pada awalnya pasang lagu tamil..

pastu bukaklak VCD karoke lagu cine.. (nipis pose ak time nie..)

last sekali koroke lagu 60an.. haha..

layan koroke la beb..

pastu sampai K.L..

ak gerak bersama saudari sahabat ak..

haha.. yang ni mmg lawak.. sebab aku ditinggalkan oleh die time nak naik LRT..

pastu leh lak ckp2 dpn pintu 2.. cm cite korea la plak.. hahaaha.. padahal cakap "benti kat Bandaraya" jek.. kahkahakah..

tapi yg palin sadisnye.. bile time sampai kat stesen KTM Shah ALam..

hujan selebat-lebatnye..

dan aku terpaksa meredahnya dalam lebih kurang 3 km.. berjalan dalam hujan..

sampai2 jek terus buke...

RAYA....

time raya lak.. banyak aka da citekan dalam entry2 yg lepas..

cume time kenduri raya ke 3 2 jek..

ade cerita sedih ala-ala paranomal..

time orang tengah bace tahlil..

atuk aku terus turun dan g dapur..

ak x la prasan..

pastu adek aku panggil aku..

die kate atuk aku nmpak arwan nenek aku datang..

die macam nk cakap terima kasih..

time 2.. satu keluarga ak sebak dan nges..

pastu x lame lepas 2,

pakwe adek aku lak cakap..

die nmpak 3 orang,

arwah nenek ak, abah ak dan oyang ak..

peh time 2 lagi la aku sedih.. dalam ati aku ade gak terdetik, nape ak x dpt nak tgok. ak rindu nk tgok muke abah.. tp adek gak perasaan takut 2..

nape budak 2 leh nmpak??

biase la.. orang jawa yg banyak ilmu2.. hehe..

pastu 2 ari lepas bino bersama mak dan ayah die dtg umah aku.. dan kami terus gerak g shah alam..

dan semalam.. kami pon sampai la lipis dgn selamat..

dan SEKARANG...

yea.. pagi tadi aku g kelas dengan mood yg masih lagi malas22.. hahah..

pastu mase Inchink Shaiful masuk.. die ckp ade brite gembira..

mule2 die cakap Inchik Basir kene g IPGM Kampus Perlis tok nilai amali pada 15-16 oktober nie.. x silap ak la.. huhuh.. kami rasa agak appy la.. sebab biasenye kami yg terakhir dinilai.. dalam 2,3 minggu lagi la..

pastu die cakap lagi.. kami tahun ni di nilai oleh Pnsyarah dr IPGM kampus Sultan Abdul Halim Kedah.. owh.. x pe lagi..

pastu die sambung lagi.. yang amali kami ialah pada 6-8 oktober.. waaaaaaa...

minggu depan.. kami pon gelak la.. sebab cite 2 memang gembira..

gelak macam orang gile sebab x leh trime knyataan..

yela.. gile pea.. baru tau yg amali minggu depan..

1 ape pon x wat lagi...

huhu.. xpea22 FAQHREEL.. tambahkan lagi usaha anda..

jgn nk memblog jek..

hahha.. yela 2..

kata FAQHREEL~~> idea!!!! dtg la kamoo!!!

post signature

carita duit raya...

Assalamualaikum... hehe.. ari ni da bape syawal ekh?? jap22 ak kire.. (kire betul22, sbb betul22 lupe).. owh sudah 6 hari kita menyambut syawal.. haha..

So macam mane dengan pungutan duit raya korang??

ade untung x??

hehe.. aku kadang-kadang agak jeles la ngn adek-adek aku..

bapak banyaknye deorang dapat..

tapi x leh lawan aku mase kecik-kecik dulu la.. hahha.. (gelak jeles)

tapikan, biaselah..

time-time macam ni lah peniaga-peniaga di luar sana mengambil kesempatan..

macam sekarang nie.. cite kartun kat tv 2..

pasal R.C car..

wahh~~~

adek-adek aku sume bile kete 2..

pastu tadi die cite ramai gile orang yang beli gak..

sume kuarkan duit baru-baru.. (hasil kumpulan duit raya la tuh!!)

lihatlah.. bertapa membazirnya.. erm...

ish-ish..

kan elok kalu simpan.. x pon bagi jek along kesayangan korang nie..

hahaha..

lagi 1, tiap kali aku gi CC ni..

ramai gak kanak-kanak kecil yangbermain game..

hehe.. ni mesti lepas beraya terus ke cc..

ish22 korang nie..


tpkan..

aku ade lagi cite besh..

mase 2 kami semua 1 family semua sekali.. (paklong 1 family, mak ngah, mak yang + anak die, pak tam 1 family, aku 1 family, paksu 1 family dan atuk serta makcik aku lagi sorang)

g beraya kat umah sedara kat Gedangsa.. hehe..

masa nak balik 2 la..

dalam kete jek adek2 bersama sepupu ak kecoh..

deorang kate mak long ak dapat duit raya.. hahah..

ade ke die leh dapat gak.. haha..

lagi 1, aku, abang sedara aku bersama adek2 yg agak da abes sekolh ni x dapt lak..

hihih..

mungkin disebabkan saiz maklong aku yang agak kecil dan deorang x prasan kot.. hahaha..

xpea... walaubagaimana pun, duit raya yang aku dapat leh r nak angkat sebuah MyVie.. hahaha.. (gelak besar, sampai orang kat sebelah ak ni tegok dengan muke yang pelek..)

tp disebabkan aku membeli seluar tok ke kelas,

terus abes duit aku.. wa~~~~~

padan muke ko Faqhreel!! g kelas x pandai duduk diam.. kan da koyak suar ko 2..

kata Faqhreel~~> huhu.. aku ni cakap je orang.. time2 aku kecik dulu same gak aku bile macam2 mase dapat duit raya.. 2x5 gak.. hihih..

post signature

Melayu + Raya = Eksiden??

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakaaaatu....

kali ini aku nak cerita pasal eksiden nie.. erm.. ini adalah hasil kajian ak selama beberapa hari ni.. hahha.. da leh wat tesis da nie.. kikkikikikik....

mengapa saya mengatakan melayu dan raya bile digabungkan akan menjadikan punca kepada kemalangan?? ok.. begini..

selama seminggu nie.. dah berapa banyak kes kemalangan yg berlaku?? bukan setakat di jalan raya..mlahan di depan rumah, dalam rumah dan bermacam-macam lagi. contoh yang terdekat, adek ku yg paling kecil, sehar sebelum raya.. orang tiada di rumah, die main meriam, pastu terbakar, abes bulu mate die terbakar, kontot jek.. padan muka!!! ble ak dapat tahu, memang kene la die.. pastu korang tgok x berita utama jumaat malam?? kemalangan jalan raya yang berlaku di jalan KLANG - TELUK INTAN yang mengakibatkan 3 maut?? haa.. adek ngn pak su aku tengok eksiden tersebut, yela dekat je ngan umah aku..

banyak lagi kalau nak cerita, sebab kalu kat umah nie, boleh dikatakan setiap 3,4 jam sekali dengar ambulans lalu.. erm...

sebenarnye, kalu kita pandai atur masa, ikut peratuaran, semua nie mesti xkan terjadi.. INsyallah.. yela.. cube korang fikir ekh, masa Depavalli ngn Raya cina.. ade x berita jari orang putus sebb main mercun?? x de kan? sebab deorang main elok2.. kalu bakar 2.. tgok jek.. duduk jauh2.. tapi kita ni?? x. kalu bleh nk baling dalam seluar kawan dan pegang meletup kat tangan.. tunjuk hebat.. haha.. last memang hebat sebab dah popular masuk tv.. kikiki..

eksiden kete plak.. kalu kite ikut peratuan, x marah2 mase bawak kete.. xdenye jadi macam nie..

erm.. pape pon pade pemandu2 aku nnti, a.ka. pachik22 driver bas.. bawaklah berhati22 di jalan raya 2.. ingatlah yang ak berada di dalam bas kamoo..

post signature

Salam Lebaran...

Assalamualaikum semua.. mungkin agak terlewat ak nk ucapkankn.. yeke lewat?? baru raye ke 2 Faqhreel.. huhu.. yela.. nk wat mcam mane.. line umah ak slow gile.. nk g cc pon.. Mcm ade rumah t'buke jek kat cc nie.. hihih..

raye taun ni niase jek.. tp 2 la.. mak cik ak leh detect la yg ak da x cuople da.. haha.. yela.. dua tahun berturut2 raye pertama jek ak g Shah Alam hahaha.. biase lak.. taun nie.. tido jek kat umah.. kakaka...

2 je la yg lain cket.. hihi.. tapi nk di katekan.. taun ni aku ngn mmebr yg lain mmg ikut tema la.. sume baju melayu warne itam.. haha.. pastu alasan same la k 2.. tok konvo.. haha.. da lah ak punye konvo lame lagi.. aku abes 2 taun lagi.. mau dekat 3 taun lg.. haha.. 2 la.. makcik ak tnye.. muat ke lagi.. aku pon mnjawablah.. INYAALLAH.. hihi..

eh.. korang jgn lpe ekh dtg umh ak.. esok a.k.a raye ke 3.. umah ak ade kenduri.. jd dtg la ekh..

last skali.. ampun jika ade slah silap.. SELAMAT HARI RAYA.

[/s> gmabar x bwk nk upload..

post signature

Kiraan Bermula..

Assalamualaikum... Selamat hari Khamis berbaju batik.. hihi..

mule2 aku nk cite.. malam tadi tgok bola Barca vs Inter.. uh.. agak kesalah.. x desebarang gol lansung.. macam menyesal jek tunggu.. tap sebelum tgok bola 2.. deorang bukak la semayang teraweh life dr Mekah ngn Madinah.. Ya Allah.. Ramai betul orang.. sambil tgok 2... Faizal cerita la pengalaman die masa pergi umrah hari tu.. bile ak dengar.. t'detik kat hatiku.. bile ak dpt pergi?? bile ak mendapat jemputan untuk ke Mekkah?? hati ak sebak.. erm.. harap2lah harapan ak ni jadi kenyataan...

ok cerita lainlak.. lebih kurang 4 jam lagi aku akan bertolak ke K.L.. nak balik kg.. hehe.. jadi aku nak bagi taulah, masa aku kat kg nnti, ak jarang nk on9.. sebab line brodband pon bknye laju sgt.. hehhee.. xkan raye22 nk lepak kat CC kot?? jadi aku nak amek kesempatan ni.. Nak mohon ampun jika ak ade wat salah silap semasa memblog ni la.. x kirela.. dalam perbuatan dan penulisan aku nie.. kat kawan2 sekelas aku lak, MIS,ESAH,REDZA,FAIZ,AJIS,ZUL,WAN,PAEH,BINO,PAAN,KEROL,BIHA,SUHA,IMA,SUHAILA DAN SAADAH aku mintak maaf ekh.. kalu aku ade wat salah silap tersalah bahse ke, terlanjur kate kea.. aku betol-betol mintak maaf.. (sedeh)..

post signature

Saya yakin betul.. saya tak ikut.. (KECEWA)

sayu.... hati ini makin sayu..

pilu, terkenangkan gunung tahan (lagu siti)

uh.. pilu sungguh hati ku.. kanda kecewa dinda.. kecewa.. kecewa kerna tidak dapat pergi mengikuti ekpidisi tersebut.

keputusan telah dibuat tadi, setelah aku berbincang panjang lebar bersama Wan Nurhanisah bt A.Halim (esah), kami membuat keputusan untuk tidak pergi.

walaupun menolak dengan hati yang berat, tp nak buat macam mana, amali lebih penting dr bende nie.. harap-harap lain kali nama kite terpilih lagi ekh Sah.. harap-haraplah..

SAYA SANGAT SEDEH OK! serta cemburu kepada budak yang menggantikan kami..

kepada budak tersebut, jangan kamoo sengaja untuk memperlihatkan gambar atau bende yang berkaintan dengan ekspidisi ini kepada ku OK!! JELES!!!!!!

tp bak kate rakan seangkatanku, mungkin ini ade hikmahnye.. (terima tok redakan ati yg lara ni)

Waaaaa~~~~ gunung tahan!!!

post signature

Antara DUA!!! tolonglah!!!

waaaaaaa~~~ ak btol22 keliru sekarng nie.. antara nk gu XPDC gunung tahan atau tidak.. sebab amali PSV da dkt.. lagi pon g XPDC 2 seminggu.. dalam seminggu bnyk keje ak leh wat tok amali.. Inchik Johan pon ckp.. terserah kat awk la Faqhreel.. nk g ke x.. kalu awk mmpu buat amali dalam masa yg singkat.. sye x kesah.. yea.. kami berdua jadi makin bingung.. antara nk g ke x.. panjat gunung.. uh.. x pnh ak terpikir aku bleh t'pilih mcm nie.. sekarg ni peluang keemasan.. pintu aku untuk aku lebih kuat semangt... ilangkan fobia.. tetapi.. pintu tersebut telah dimangga serta dipagar dengan besi waja yang cukup besar.. dan memerlukan kunci.. tetapi kunci tersebut telah pon jatuh ke dalam 1tan jerami padi.. dan kite perlu mencarinya.. (ape nie??)

TOLONGLAH!!!!!

post signature

Aku Orang Johor!!

HAHAH.. korang janganlah terkejut.. ak bukanlah orang Johor betol2 pon.. nk tau nape ak cakpa mcm 2?? bleh.. tapi kene bace sampai abes la.. hih..

kisahnya bermula bergini apabila ak tidak dapat bersahur pagi tadi kerna bangun terlalu lewat.. haha.. padan muka ko faqhreel.. sape suruh tido lambat.. hihi.. ingat mcm nk wat lembek22 je la ari nie.. yela x sahur.. tapi ble samapi kelas jek.. ade 1 khabar angin kuat mengatakan yang ari Jumaat nnti cuti.. ShaSha (SAADAH) cakap die dengar kat redio pagi tadi.. tp kami wat biase jek.. sbb tau kadang2 kami x dpt pon cuti 2.. dalam pukul 11 lebih kurang macam 2 la.. khabar angin tu makin kencang.. dan pukul 12 t.ari satu pengumuman yang berbunyi bergini.. Teng,teng,teng (bunyi pengumuman) kepada semua pensyarah, staf serta guru pelatih IPGM kampus Tengku Ampuan Afzan, diumumkan pada 18.9.2009 adalah hari cuit.. hahahha.. kami punye la suke.. dan pada itulah juga ramai yang sebok tok menukar tiketnya.. Jadi ramailah yang tau aku nak gi bli tiket.. dan sejak dr itu, telefon ak tidak henti2 berbunyi meminta tolong menukarkan tiket dan semuanya tiket keretapai ke JOHOR.. Sebab tulah ak kate ak orang Johor.. haha..

Jadi sebelum g tukar tiket tu, kami siap wat plan, ak g stesen ketapi dan mmber ak g stesen bas.. uh sampai2 jek orang jual tiket 2 wat slek jek.. banyak tnye lak.. pastu marah2 kami tukar tiket.. dan akhir sekali ak dapat tukar 3 jek tiket.. yang lain x dapat sebb da baes.. cian tol yang lain 2.. sabar ekh.. dan nasib abik lah aku punye tiket bas ke K.L pon ade.. kalu x ak yg nanges.. hahahah..

kan bagus ak ade kendaan sendiri.. senag la nk balik.. ble22 leh blek.. Ma.. Along nk kete 1?? MyVIE ekh.. hahha... senag22 je mintak mcm 2.. ingat mak ko keje tanda tangan kat duit 2?? hahahah...

oh.. ade 1 perkara lagi nk bagi tau, tengahari td ak dpt msg dr Lec ak yg mengatakan ak terilih ke XPDC Mendaki Gunung Tahan, 4-9 OKtober nie.. nk g ke x ha?? ESAH ko g x?? ha.. dalam kelas ak, ak ngn Esah je terpilih.. 5 ari 2?? lame 2.. da la dekat ngn amali seni.. erm.... PANDANGAN!!!


post signature

Akulah penyebabnya..

Assalamualaikum.. hehe.. 1st time wat entry kat kelas.. hehe.. sekarang lec sume tengah metting tok ISO..

aku nk cite.. pagi tadilah.. sume bende aku wat x jadi.. yela.. dengan menjatuhkan redza punye air.. pastu.. aku isikan balek air die.. pastu.. aku tumpahkan air die balek.. sengal gile aku nie.. pastu bile nk basuh pinggan.. aku tumpahkan sabun kat depan pintu paan.. haha.. jadi aku kenelah membersihkan bilik die.. yela.. da latumpahkan air 2x.. pastu tumpahkan sabun lak.. waa~~~ pastu dengarlak cite ade org x puas ati kat kami.. erm... ala.. kalu x ske.. ak leh gantilah.. tapi lepas raye la.. haha.. sekarang tengah x de duit la..

uh.. mmg ari ni ari yg mcm x besh wat ak.. da la asek klah jek lwn bola kat fb 2.. argh.. ni wat ak x de mood nie..

lallaa... nk wat pe ekh skrng nie?? x de kelas. agak bosan nie...

post signature

KAD RAYA dr RAKAN-RAKAN BLOGku..

Terima kasihlah kerana sudi memberikan daku kad raya.. heheh.. TENGS sesangat..

dari SiS YaNa


ikhlas dari along arman

ikhlas dr Ixora

post signature

Mercun Punye Hal..


Assalamualaikum...

Nak t'gelak juga tadi masa menghias kelas.. seorang rakan saya dijadikan bahan.. haha.. bahan pea?? bahan usik mengusik la.. rupenya die takut dengan mercun.. tadi cume mercun telur naga jek.. macam x cukup koridor die lari.. kahkahakha...

cakap pasal mercun, teringat ak (td saya ni da tukar da Faqhreel??) masa aku stay kat Klang, masa 2 aku bersama beberapa rakan yang lain, nak kate jahat x la sgt.. sbb time 2 aku jadi budak masjid.. hehe.. 5 waktu jemaah kat masjid 2.. siap member kamceng dengan tablikh 2.. kikiki.. (betul ni ak x tipu.. haha) tp nak wat macam mane.. sifat nakal 2 masih menabak dalan sanubari seorang insan ini.. haha.. yela 2 Faqhreel.. alasan jek 2.. hihi.. cite die macam ni la.. masa bulan pose la.. aku bersama ngn member22 lain.. dan kalu nk tau.. ak la paling tua.. haha.. time 2 form 1.. deorang paggil ak along.. yela.. kat kawasan mane pon ak duduk.. sume panggil ak along.. cume kat sekolah jek panggil Aizad/Faqhreel.. ok22.. ak sambung.. nak dijadikan cerita.. kat tempat aku ade sebuah rumah jual mercun.. macam jenis mercun da.. ade AirBOm.. betul kot name die mcm 2.. yg meletup kuat tu.. jadi kami beli la yang 2.. selalunya kalu main mercun ni kami main kat depan umah jek.. tapi macam mane ntah.. 1 malam 2 kami bersama2 adek22 ku yg lain nak main mercun kat cort (betul ke ak eje??) badminton.. dah lah keliling die ade umah penuh.. kami main mercun biase jek.. masa 2 ade sorang pak cik ni dah jeling2 kami.. tapi kami wat bodoh jek.. last sekali ak bakar la mercun AirBom 2.. bapak kuatnye bunyi mercun 2.. dan serentak dengan itu kedengaran suara orang menjerit "Oi!! korang jangan lari.. mari sini!!!" dan kami pun tanpa mempedulikan orang itu, terus lari lintang pukang balik ke umah.. hahha.. memang cuak gile.. lari2 masuk umah terus kunci pintu.. dan aku intai la kat celah tingkap.. nampak pakcik tadi mencari-cari kami.. uh.. memang die kejar kami.. dan sejak daripada itu, aku x kuar rumah selama seminggu.. gile ko.. kene lempang ngn pak cik 2.. tuli terus ak.. haha..

panjang sangat ke cite ak nie?? ak ada lagi satu kesah pasal mercun nie.. ni mase aku dah duduk Sekinchan.. masa tu ak form 3.. baraan raya.. tau x baraan 2 pae?? mcm rombongan la.. gi beraya umah kengkawan ramai2.. masa berkumpul nk tunggu yang lain la.. tengah2 lepak22.. tetiba jek member ak baling mercun botol, korang tau la kan kuat macam mane mercun 2.. dan tanpa disangka mercun 2 betul2 hinggap (macam belalang la plak.. kahkah..) kat betis member aku.. pompuan lak 2.. da la pompuan cute, cantik, cun.. haha... sape die.. mane leh bagi tau.. nape la die x jd awek aku.. erm... Oi!! faqhreel.. mengelamun.. ok22 kite sambung cite.. mase mercun tu meletup memang kene kat betis nasib baik x luke besar.. dan nasib baik aku bawak handiplas.. kire ak jadi penyelamat la.. haha.. tapi kesah tu tidak berkahir di situ sahaja.. masa nak balik dari umah cikgu ak.. ak pon x tau da berapa umah da time tu.. tapi member aku pompuan gak.. baru jek sampai.. dan member ak lagi sorang terus baling mercun.. dan.. bape banyak dan da... terkene kat baju die.. hehe.. mesti korang dapat agak jadi pe kan?? baju die berlubang la Faiz.. tanye22 lak.. haha.. macam nak nangis jek die.. tapi die cover .. da la die baru sampai.. da 2 kene balik terus.. nasib baik die naik kete.. x la malu sangat.. hih.. cian die.. Faiz tanye lubang kat mane.. hehe.. aku just tunjuk kat die.. jadi korang yang bace ni x nampak la aku tunjuk kat mane.. biar korang pikir sendiri.. hahha..

sebenarnye.. banyak lagi cite pasal mercun ni..pasal mercun yang meletup sampai batang pohon kelapa belubang, pasal mercun tunderclap masuk ekzos kerete orang.. pasal 1st time bakar mercun mancis.. haha.. kalu nk cite sume memang sampai raye kot baru abes aku tulis entry ni.. haha..

moral dari kesah aku ceritakan tadi ialah, kalu nk main mercun 2, berhati-hatilah.. kalu x hati-hati 2 yang jadi porpular masuk paper.. bute sebelah matelah, ilang jari la.. dan jadi macam ak serta member2 aku juga.. hah.. sebab tu kerajaan haramkan bende nie.. sebab kite main dengan cara yang salah.. jadi kalu korang nk main ke x.. 2 terserahlah pada korang.. janji selamat..

p/s> time kasih kepada Mohd Faiz Ammran kerana menjadi pembetul cara teks aku.. hahaha (ceh.. mcm Esah la plak..)


post signature

- KAD RAYA TOK RAKAN_RAKAN-


Sila amek kad ini.. TERIMA KASIH..


post signature

Misteri Mimpi Syakila.. lalallallala...

Assalamualaikum semua.. nak tanya ni.. korang penah tak.. bile balek dari bazar Ramadan.. Pergi kat motor, tetibe ade kuih dalam bakul motor??

haaa... tulah yang terjadi kepada ku tadi.. pelek gak aku.. nak kate salah motor sebelah motor aku (motor akram sebenarnye).. nak kate die tersalah letak lalu meninggalkannya.. tidak mungkin.. kerna ada helmet kat motor 2.. erm.. 2,3 kali aku cek motor tadi.. takut aku yang salah naek motor.. time ataas jaln pon aku tgok blek no plat motor.. betullah motor yang ak naik.. erm...

korang nk tau kuih pea?? Kuih POPIAH gorang.. peh.. memang aku minat kuih nie.. rm2 lak 2.. sebab ade 6 batang dalamnye.. aku mule2 pikir2 gak nk amek ke x.. tp kalu x nk amek.. xkan nk buangkan?? da kire membazir.. jaadi ak amek jek dan makan bersama-sama rakan yang lain.. dan bile berbuka tadi, tetibe jek lepas makan kurma, ak terus amek popiah 2.. haha.. selalunye lantak nasi dulu.. hihhihi...

Jd dikesempatan ini, aku nak ucapkan terima kasihlah pada sape yang bagi tu, kalu x bagi, tersalah letak atau terlupa amek, aku mintak halal ekh.. sedekah di bulan pose.. harap2 murah rezeki orang yang membeli popiah 2... nnti sok letak la plak ayam golek kea, sup gear box ke.. ok.. AH ko Faqhreel.. da dpt pehe nk betis lak.. hihih..

post signature

x caye sungguh ak...


Tepat pukul 4.14petang tadi.. sedang aku asyik dok mengadap laptop nie.. fon aku berbunyi.. kring,kring,kring (ni mmg bnyi fon ak.. ) ak tgok no dr selangor.. 03-2.... ish sape nie.. ak pun angkat dengan mcm malas jek... biase la ak.. no yg x knl ak mls angkat.. bile ak angkt jek.. yela.. mesti la ckp hello, assalamualaikum.. tetibe jek die cakap.. hello ni Inchik faqhreel kea?? ha?? yea..

pastu die cakap.. saya Ila dr WWF Malaysia.. waaa~~~.... bia betul.. WWF kol ak.. hihi.. mase jawab 2 rase bnagge jek.. hihi.. die bg tau la tujuan die kol.. memula die cakap la trime kasih sebab ak sokong pasal earth jour dulu dan berjaya.. dan sekarang deorg nk wat usul pulak psl penjualan dan pemakanan telur penyu.. die nk sokongan dari 40ribu lebih warga Malaysia.. jd ak mmg la sokong. ak x mkn pon bnde 2.. ak ckp la mmg sy x mkn pon.. ade ke die gelak.. hihi..

tpkan.. memang betulah.. ptutnya telu penyu ni x yh dijual atau dimakanlah.. dah la penyu ni da nk makin pupus.. cube kite tgok sekarg.. kat Rantau Abng.. dulu org g sane sebab nk tgok penye bertelur.. tp sekarag.. nk tgok bekas laluan penyu kat pasir pon susah nikan pula penyunye.. jelas sgt yg penyu ni da makin pupus.. lagi 1.. org buang samph kt laut.. mcm plastik.. mstilah penyu 2 ingt makanan.. die pon makan.. kan da tercekik.. sape nk tolong?? ish22...

ak penah tgok kat Buliten Utama dulu.. rampasan besar-besaran.. bapak banyaknye penyu yang dirampas.. deorg main tangkap jek.. cian ak tgok... keras jek sume... nasib baik la Jenab ak (sape yg bukak blog ak dr mule msti kenal jenab ni) bukn penyu di lautan.. tapi kura di akuarium.. hihi...

post signature

Kegilaan ramai...

Assalamualaikum semua.. hehe.. selamat hari Rabu.. ntah nape ntah ari nie ak ckp selamat hari rabu.. sampai kat kelas td pon ak ckp mcm 2 gak.. smapi di sound oleh Inchik Ramli agar tidak bermain-main.. hahhaa...

ari nie 09.09.09.. wa.. besh tol no nie.. kalu kaum cine msti deorg ade makne yg tersendiri pasal no nikan.. mcm kawan ak lak.. 9.9 ni besdae X die.. haha.. mmg style la.. ala.. ade org lahr 1.1 lg style.. kalu kat no i/c die lg besh no die.. 890101-01-xxxx sbb 2 la ak senang hafal..

sebenarnye ak x nak pon cite pasal no-no nie.. ak nk cite pasal Primier Football Street yg ada kat FB 2.. haha.. ia sudah menjadi kegilaan warga Institut da.. hihi.. di mana-mana sahaja bercerita tentang bende nie.. haha.. tp ak main asek kalah jek.. haha.. sebenarnye bkn ape sgt pon kalah.. tp mcm x beh gak la kan?? kawan-kawan menang kite kalah.. mgkin strategi ak yang x betul kot.. yela.. asek salah traning jek.. asek bg org traning golkepper jek.. pdhl die striker.. wwawawawa... x pe la.. ia pon hanya sekadar hiburan.. ak pon banayk lagi keje nak buat.. ABM pon masih terbengkalai...

k la.. sebelum ak tertido.. baik ak wat ABM nie.. papepon selamat berbuka!!!


post signature

PEH!!! rindu bangat sama kamoo..

akhirnye... ak bleh melayari internet tanpa had.. haha.. sebab line wifi baru idop kembali.. 2 la Faqhreel.. sape suruh tinggal brodband kat kg.. kan dah merana hidup.. haha..

ok22.. ak akan hupdate aktiviti ari minggu ak nnti..

post signature

aku yang malas turun ke bilik..

assalamualaikum semua.. hehehe.. lame gile x hupdate.. LAMEKEA???~~~ baru beberapa ari kut.. da bersawang da blog nie.. ak x tau nk hupdate pe sejak 2 menjak nie.. yela.. dengan masalah broadbandnye.. akhirnye pg td ak mgambil keputusn kol operator.. time kasihlah diucapakan kepada Inchik Operator yg banyak membantu tadi.. ingatkan pompuan yg angkat upenye laki.. hahha.. GATAI~~ tp tadi die ajar aku 1,1 tol adekan line brodband nie wujud balik.. memang kagumlah aku.. haha..

seperti tajuk di atas.. memng benar sama sekali.. sekarng ni aku mcam malas jek nk turun bilik aku.. yela. bilik rakan-rakan aku sume at tingkat 4.. ak sorg jek tingkat 2.. lepak22 pastu malas tol nk turn.. nnti sahur naik balik.. buka pon naik balik.. ish... tp x kurus22 pon ak naik turun tangga.. hahaha... macam sekarang ni aku hupdate kat bilik bino.. haha..

"ko pindah je tingkat atas nie, kat atas ade 1 bilik kosong.." kate-kate kerol kepada aku.. kalulah boleh wat mccam 2.. da lame da ak pindah bilik.. wa~~~~....

haha.. nmpknye stakat nie je kot.. nk pikir sahur nnti nk masak pea?? erm.. telur dadar kurma beroti mesti adenye.. sajian istimewa aku 2... sape2 nk rase jom sahur ngn ak bersama yg lain pagi nie...

post signature

demi bakal akak ipar.. ak rela di tagged.. hihi~~

assalamualaikum semua.. hahha.. gile kentang ak nie..

betul.. ape yg tertulis di atas tu memang ikhlas dari sanubari hatiku yg suci nie.. hahha..

betul x kak?? hehe.. macam ni lagi carahlah peluang aku.. hehehe.. walaupun ak dah penah wat bende ni, tapi aku sanggup jawap lagi.. ok22 dalam mase 60saat.. ak akan menjawabnye.. sedia..

1

2

3

mula!!!

1.Nama timangan anda

nama timangan aku?? ditimang2 bagai minyak yang penuh, haha.. apentah.. sume tau dan ramai panggil aku faqhreel jek.. cme akak sai jek panggil lain ari 2.. dan x mau lagi die panggil mcm 2.. hahaha...

2. Anda seorang yang
saya seorang yang pemalu, kacak, bergaya, tampan, berbudi bahasa, lemah lembut, bijak, amanah, saksama dan adil... hahahha... blah r ko faqhreel..

3. Lagu feveret

lagu mana ni?? jong2 inai.. hihi... besh 2 lagu 2.. jong2 inai mak lipur raja wali...

4. Makanan kegemaran

ak ni ade pantang dengan makanan nie.. pantang tengok makanan.. mesti nk makan.. hahha.. tapi yg penting berunsurkan kentang.. x gitu chef wan?? (nape ak tnye chef wan?)

5. .................-->sila tanya hua sheng...

huang sheng kate die kate yang seng hup kate yg diberi tahu oleh karim semasa berjumpe dengan jusriman dia diberi tahu oleh kasmadi yang ak ni hensem.. haha..

6. Warna kesukaan

warna warni kehidupan..... hitam, putih, hijau, ungu..

7. Benda yang mesti ada dalam beg

dalam beg aku ada beg lagi, dalam tu ade lagi 1 beg..

8. Kali terakhir anda menangis

bialah rahsia~~~~

9. Sikap yang buat anda strezz

saya stress bile org wat barang saya macam barang die.. main gune.. pastu gune lame2 smapi saye pun kene tunggu dan kene amek balek.. kdg2 mcm nk kene g pinjam balik barang 2 kat die.. sdgkan barang 2 barang kita sediri..

10.Tag 6 rakan anda

6 org??

sape ak nk bagi die rajin??

akak sai?? eh die yg bagi aku nie.. xkan ak nk bg die blek..

ok2.. nk suruh..

suha

esah

paan

zul

bino?? die pon kak sai da suruh.. xkn nk buat dr aknye lagi..

dan 2 org lagi yg sukerela nk buat..


p/s> ok kak.. saye da buat.. oleh itu bagaimana dengan hasrat saye?? bleh jadi kenyataan x?? hahaha...

post signature

hari pertama..

Assalamualaikum semua.. selamat pagi.. heheh.. alhmadulillah.. semalam ari pertama ku b'buka pose ngn member2 kat sini, td pon sahur yg p'tama untuk thun nie b'sma ngn deorg..

hahha.. besh gak mkn ramai2 nie.. x la sunyi sgt.. betol x?? walaupun ak kne naik 2 tingkat dan pergi ke hujung blok tp x pea.. jnji besh dan meriah.. hahaha...

kami mengamalkan konsep perkonsian.. waaaa~~~ siap ade konsep lg 2.. bagus22.. hihi.. di mana kami di sini membeli lauk kongsi2 bersama yg lain.. sama ada waktu berbuka mahupun waktu sahur.. alhamdulillah.. keyang.. walaupun dengn bersama-sama aku.. mereka tetap keyng.. eleh.. ingat ak makan banyk la 2.. erk.. yeke?? hehe.. biasela.. duduk di peranatauan.. ceewaaahhh~~~ Ceh,Faqhreel!! mcm la lipis ni kat seberang laut.. hahahha....

jadi korng sape22 nk makan sahur ngn berbuka ngn kami... dtg la sini.. kami santiasa menerima anda.. rek.. yeke?? ikhlas nie .. bkn main22.. hehhe..

post signature