Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Melayu + Raya = Eksiden??

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakaaaatu....

kali ini aku nak cerita pasal eksiden nie.. erm.. ini adalah hasil kajian ak selama beberapa hari ni.. hahha.. da leh wat tesis da nie.. kikkikikikik....

mengapa saya mengatakan melayu dan raya bile digabungkan akan menjadikan punca kepada kemalangan?? ok.. begini..

selama seminggu nie.. dah berapa banyak kes kemalangan yg berlaku?? bukan setakat di jalan raya..mlahan di depan rumah, dalam rumah dan bermacam-macam lagi. contoh yang terdekat, adek ku yg paling kecil, sehar sebelum raya.. orang tiada di rumah, die main meriam, pastu terbakar, abes bulu mate die terbakar, kontot jek.. padan muka!!! ble ak dapat tahu, memang kene la die.. pastu korang tgok x berita utama jumaat malam?? kemalangan jalan raya yang berlaku di jalan KLANG - TELUK INTAN yang mengakibatkan 3 maut?? haa.. adek ngn pak su aku tengok eksiden tersebut, yela dekat je ngan umah aku..

banyak lagi kalau nak cerita, sebab kalu kat umah nie, boleh dikatakan setiap 3,4 jam sekali dengar ambulans lalu.. erm...

sebenarnye, kalu kita pandai atur masa, ikut peratuaran, semua nie mesti xkan terjadi.. INsyallah.. yela.. cube korang fikir ekh, masa Depavalli ngn Raya cina.. ade x berita jari orang putus sebb main mercun?? x de kan? sebab deorang main elok2.. kalu bakar 2.. tgok jek.. duduk jauh2.. tapi kita ni?? x. kalu bleh nk baling dalam seluar kawan dan pegang meletup kat tangan.. tunjuk hebat.. haha.. last memang hebat sebab dah popular masuk tv.. kikiki..

eksiden kete plak.. kalu kite ikut peratuan, x marah2 mase bawak kete.. xdenye jadi macam nie..

erm.. pape pon pade pemandu2 aku nnti, a.ka. pachik22 driver bas.. bawaklah berhati22 di jalan raya 2.. ingatlah yang ak berada di dalam bas kamoo..

post signature

2 comments:

green said...

cian adik ko..
dah la bulu mata terbakar..
kena kutuk ngan abg sendirik plak tu

kapal terbang kertas said...

sape suruh die degel sgt mcm pegedel.. haha..