Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

carita duit raya...

Assalamualaikum... hehe.. ari ni da bape syawal ekh?? jap22 ak kire.. (kire betul22, sbb betul22 lupe).. owh sudah 6 hari kita menyambut syawal.. haha..

So macam mane dengan pungutan duit raya korang??

ade untung x??

hehe.. aku kadang-kadang agak jeles la ngn adek-adek aku..

bapak banyaknye deorang dapat..

tapi x leh lawan aku mase kecik-kecik dulu la.. hahha.. (gelak jeles)

tapikan, biaselah..

time-time macam ni lah peniaga-peniaga di luar sana mengambil kesempatan..

macam sekarang nie.. cite kartun kat tv 2..

pasal R.C car..

wahh~~~

adek-adek aku sume bile kete 2..

pastu tadi die cite ramai gile orang yang beli gak..

sume kuarkan duit baru-baru.. (hasil kumpulan duit raya la tuh!!)

lihatlah.. bertapa membazirnya.. erm...

ish-ish..

kan elok kalu simpan.. x pon bagi jek along kesayangan korang nie..

hahaha..

lagi 1, tiap kali aku gi CC ni..

ramai gak kanak-kanak kecil yangbermain game..

hehe.. ni mesti lepas beraya terus ke cc..

ish22 korang nie..


tpkan..

aku ade lagi cite besh..

mase 2 kami semua 1 family semua sekali.. (paklong 1 family, mak ngah, mak yang + anak die, pak tam 1 family, aku 1 family, paksu 1 family dan atuk serta makcik aku lagi sorang)

g beraya kat umah sedara kat Gedangsa.. hehe..

masa nak balik 2 la..

dalam kete jek adek2 bersama sepupu ak kecoh..

deorang kate mak long ak dapat duit raya.. hahah..

ade ke die leh dapat gak.. haha..

lagi 1, aku, abang sedara aku bersama adek2 yg agak da abes sekolh ni x dapt lak..

hihih..

mungkin disebabkan saiz maklong aku yang agak kecil dan deorang x prasan kot.. hahaha..

xpea... walaubagaimana pun, duit raya yang aku dapat leh r nak angkat sebuah MyVie.. hahaha.. (gelak besar, sampai orang kat sebelah ak ni tegok dengan muke yang pelek..)

tp disebabkan aku membeli seluar tok ke kelas,

terus abes duit aku.. wa~~~~~

padan muke ko Faqhreel!! g kelas x pandai duduk diam.. kan da koyak suar ko 2..

kata Faqhreel~~> huhu.. aku ni cakap je orang.. time2 aku kecik dulu same gak aku bile macam2 mase dapat duit raya.. 2x5 gak.. hihih..

post signature