Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

x caye sungguh ak...


Tepat pukul 4.14petang tadi.. sedang aku asyik dok mengadap laptop nie.. fon aku berbunyi.. kring,kring,kring (ni mmg bnyi fon ak.. ) ak tgok no dr selangor.. 03-2.... ish sape nie.. ak pun angkat dengan mcm malas jek... biase la ak.. no yg x knl ak mls angkat.. bile ak angkt jek.. yela.. mesti la ckp hello, assalamualaikum.. tetibe jek die cakap.. hello ni Inchik faqhreel kea?? ha?? yea..

pastu die cakap.. saya Ila dr WWF Malaysia.. waaa~~~.... bia betul.. WWF kol ak.. hihi.. mase jawab 2 rase bnagge jek.. hihi.. die bg tau la tujuan die kol.. memula die cakap la trime kasih sebab ak sokong pasal earth jour dulu dan berjaya.. dan sekarang deorg nk wat usul pulak psl penjualan dan pemakanan telur penyu.. die nk sokongan dari 40ribu lebih warga Malaysia.. jd ak mmg la sokong. ak x mkn pon bnde 2.. ak ckp la mmg sy x mkn pon.. ade ke die gelak.. hihi..

tpkan.. memang betulah.. ptutnya telu penyu ni x yh dijual atau dimakanlah.. dah la penyu ni da nk makin pupus.. cube kite tgok sekarg.. kat Rantau Abng.. dulu org g sane sebab nk tgok penye bertelur.. tp sekarag.. nk tgok bekas laluan penyu kat pasir pon susah nikan pula penyunye.. jelas sgt yg penyu ni da makin pupus.. lagi 1.. org buang samph kt laut.. mcm plastik.. mstilah penyu 2 ingt makanan.. die pon makan.. kan da tercekik.. sape nk tolong?? ish22...

ak penah tgok kat Buliten Utama dulu.. rampasan besar-besaran.. bapak banyaknye penyu yang dirampas.. deorg main tangkap jek.. cian ak tgok... keras jek sume... nasib baik la Jenab ak (sape yg bukak blog ak dr mule msti kenal jenab ni) bukn penyu di lautan.. tapi kura di akuarium.. hihi...

post signature

5 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

weh. nape nada dering pon kite same? kahkah:):)


hie penyelamat penyu.

bangga ah jadik kawan hang.haha.

kapal terbang kertas said...

nk wat mcm mane.. da sehati sejiwa.. haha.. x tru ekh..
ble mse lak jd orr utara nie??

green said...

ouh..pasal save turtle ni pun ak sokong..

under pengakap..

help save lives with just one signature~

uit, semangat blog ni dah raya ye..

kapal terbang kertas said...

haha.. biasela.. x sbr22.. eh.. kad 2 anta ahd ni tau.. maaflah lmbt..

green said...

ouh xpe2