Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Bila bosan baru cari ak?!!

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Untuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau andai
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenangkan merasa

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Pada mu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihat mu
Pernahkan kau ada
Bila ku perlu tuk menyatakan
Rasa sakit dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku

Maafkan kerana ku tak pernah
Terlintas tuk menulis padamu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mata ku..

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Padamu

Kat atas nie lirik lagu Cuba dari Faizal Tahir. Ak ltk lirik ni bukan ak nak kate ak minat. Tp lirik ni ak rase ad kne mengena dgn ak cket2 la.. mgkin x de.. cme ak jea yg rase kot.. hehe..bende yg ak nk cite ni x de kne mengene ngn laki atau pompuan, 2,2 bleh t'rase kalu die yg wat. 'sape makn cili dia t'rse pdsnye, sape pegang nangka, die t'kne getahnye'. Npe la org skarag ni ble ssh jea baru nk cari 'kwn', kalu mase sng atau happy, ade cari kite? ade msg kita? HARAM!! depe wat hal sdiri jea. ble ditnyekan nape.. mulalah mcm2 alasan yg akan dikuarkan daripada mulut die. lps 2 x nak ngaku salah plak 2, lagi mau cri salah org lain. nk lari drpd mslh. ni la INSAN yg wujud kat dunia nie. Ape la nk jadi. Lps 2,2 x ngku salah, mulalah gaduh. 1,1 tomahan dan makian akan kuar dari ke2-2 mulut. dan Last sekali sape yg salah?? mesti kite gak yg slahkan?? (t'utama laki la, sbb ak laki). besoknya pula mulalah sesi ngukt mengukit ttg salah kite, x pandai jage ati la, ske sketka ati la. tapi korg boleh okan spe yg mula dlu?? 'DIa"kan?? Ntah la.. ak pun pnglah.. tp x lame lps 2 baik pulak... sbb 'dia' da mula ssh (png pale, demam, DLL). time 2 la baru cari kita. kol 2, 3 pg kol.. mtk tman.. ape kjdhnye!!! x tau ke ak ade klas sok!! PENTINGKAN DIRI!!! da la.. makin lame ak tulis ni.. makin saket ati la plak. tp ak ni mrh skajp je.. hahaha..... papepun, kita jgn png2kan pale, yang pntng kite kne same2 b'usaha ke jalan kebaikan!!! KE BINTANG TELASMA!!!!

0 comments: