Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

Fuyoooo~~~

Assalamualaikum, haha.. tergelak aku dalam hati tadi, bile roomate aku baru jek dapat main Y.M.. die x pernah pun main bende tu. biase la.. orang pertama kali dapat sesuatu. macam monyet dapat bunga la.. hahahahahha... macam2 die tanye kat aku.. hihi.. da la time 2 aku tengah lawan PES 09 ngan Paeh. ish.. gangu tol kosentrasi aku...

pastu die add la member die yang dduk kat aras bwh. tol2 bwh bilik aku.. mestilah lelaki kan.. haha.. memang lawak tol la tengok deorg nie.. hahha.. taip cket je gelak.. kahkahkah.. pastu ak cakp kat die.. lepas nie kite xyah cakap la.. gne Y.M jek.. kahkahakahkahakah.......

Kadang-kadang aku terpikir gak.. bile kite dapat sesuatu yang kite x pernah dapat x pon baru beli. Contohnye, korang ingat lagi x mase zaman sekolah dulu?? Bile besok da nk masuk sekolah, mulalah malam 2 pakai baju sekolah baru, memang lengkap r.. dengan begnye, kasutnya.. sampaikan nak tidur 2 kasut letak kat tepi, senang sok pagi katenya.. hahaha... Same gak bile mule-mule couple dulu.. hahha.. tol x?? main msg.. punye nak rak... tgn x lekang dgn henpon.. tp da lame2... fon siap tutop lagi.. x nk bg die msg.. hehehhe.. same la mcam keadaan baju sekolah 2 kan?? da lame22.. mcm malas jek nk g sekolah.. nape ekh???

manusia memang bergini kea?? mudah puas dengan sesuatu?? dan bile da puas, da x suke.. buang je ekh?? HABIS MADU SEPAH DIBUANG.. tp sepah tetap menang gak.. hihih...


"Tidak semua yang kita ingin mampu kita perolehi sebagaimana tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan"

post signature

4 comments:

ellenyna said...

hehe btol2. setuju sangat. :)

kapal terbang kertas said...

haha... teori ku dikatakan benar la nie?? hihi... leh wat tesis nie... kahkahkah...

SaRa_wo said...

bukan..
sebanarnya, kalu cara tak kena
setengah manusia nie mudah bosan akan sesuatu sebenarnya...setengah pulak sgt menghargai dengn benda bru yang dia dapat...
same as bout da baju sekolah case n couple case...

kapal terbang kertas said...

wa.. bijak tol budak kecik ni berbicara.. hahha.. betol gak kate2 mu 2 sara..