Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

PERHATIAN KEPADA RAKAN-RAKANKU..

uh.. aku berasa sangat sedih kerana line broadband kat rumah aku sangat lemah..

oleh yang demikian, terpaksalah aku memfasting blog dengan lebih kerap..

x dapat la layan korang sume.. huwaaaaaaaa..... x bestnye..

sekarang ni pon aku kat cc.. so kalu aku nak buke pose blog nie waktu petang la.. kat cc. jd spe22 nk on9 same aku.. on9 petang ekh.. hihi...

uh.. nk tau x?? on da way g cc nie.. jalan punye la jem..

pastu biase la.. kalu jem.. orang sume nak cepat.. msti ade xcident..

ade 2 xcident time aku lalu tadi.. jaraknye x la jauh sgt.. dalam 200meter antara xcident 2..

2m2 langgar belakang.. adoyai.. nasib baik la beta bersama buah hati beta ni sahaja..

senag la nk gerak dalam jem nie.. BJY7816.. hihih... sungguh berjaya kamoo melaluinya...

kikiki...

post signature

Aku Mahu Pulang.

"Kepada semua guru pelatih dan pensyarah, anda diminta hadir ke dewan sekarang juga untuk sambutan hari guru"

Ah, ape yang bising-bising ni? F baru sahaja hendak nyenyak tidur, ada pula pengumuman yang menggangu dirinya. Ia melihat jam di dinding, telah pun menunujukan pukul 7.45pagi. Inilah akibatnya, malam berjaga melihat bola, hanya selepas subuh baru F dapat melelapkan matanya. Dia tidak menghiraukan pengumuman tersebut, dia terus melelapkan matanya.

Tiba-tiba dia terjaga, dia melihat jam kembali, sudah pun menunjukan pukul 9.30pagi. "Alamak, aku tak masukan barang dalam stor lagi ni" jerit kecil F. Dia bergegas mengemas biliknya yang agak bersepah dengan longokan kotak. Dalam keadaan pening-pening lalat dia tetap meneruskan memasukan baranganya ke dalam stor. Semasa sibuk-sibuk mengemas kedengaran suara rakan sebiliknya.

"Eh F, kau simpan barang di mana?"

" Bilik stor, sebelah rumah En. W"

"Di bilik S dahulu ke?"

"Sebelahnya."

F teruskan mengemas biliknya, manakala rakan sebiliknya meneruskan tidur.

Sekali lagi dia melihat jam dinding, sudah pun pukul 10.25pagi. Hampir siap kesemua barangnya dimasukan ke dalam stor.

..........................................................................................................................................

Siap semua barang dimasukan ke dalam stor, dia naik ke tingkat atas. Mencari IZ untuk meminta bantuannya menghatar dia ke stesen bas.

"IZ, tolong aku boleh? Hantarkan aku, B dengan S ke stesen bas pukul 12 nanti"

"Aku tidak pastilah boleh lepas ke tidak pagi ini. Guru pelatih yang balik pagi tadi semuanya dihalang keluar"

Dalam hati F berkata, takkanlah aku tidak pulang hari ini, rugilah aku. Dia terus mencari B, tetapi B tiada dia pergi ke dewan. Tetaoi tidak lama selepas itu, B pun pulang, dia terus berbincang dengan B bagaimana untuk keluar dari Institut.

"Macam mana ni? S ikut kita sekali."kaya F

"Kamu jangan risau, Aku ada semuanya ditanggung beres"

"Kalu kita tidak dapat lepas bagaimana? Kita ikut jalan belakanglah, kita telefon teksi dan minta dia tunggu kita di pintu belakang. Mahu?

"Baik aku tidak kisah"

Kebetulan K berada di situ dan mereka meminta K menghantar mereka ke pintu belakang.

Semasa perbincangan mereka, terdengar pembesar suara berbunyi beberapa kali dengan arahan yang sama, minta pelajar dan pensyarah pergi ke dewan kerana forum hari guru sedang berjalan. Mereka tidak menghiraukan lansung apa yang didengarinya kerana hati mereka sudahpun mahu pulang.

.......................................................................................................................................

Dengan hati yang tabah, mereka bertiga menuruni bukit di jalan belakang untuk pergi ke stesen bas. Sampai sahaja di pegakhiran jalan, jelas kelihatan teksi sudah pun menunggu mereka. Teksi mereka terus meluncur laju ke stesen bas. Sampai sahaja ke stesen bas, kelihatan sudah ramai pelajar yang hampir sama dengan nasib mereka.bila ditanya keluar ikut mana. semunya berkata "jalan belakang".

Tepat jam 1.05 petang, bas Tranasional bergerak meninggalkan stesen bas. semua pelajar yang berada di dalam bas tersebut berasa lega. Kerana mereka dapat melepaskan diri hanya untuk pulang ke rumah sahaja.

post signature

aku da cakap da... korang x caye..

hahahha.. gelak dlu... berbaloi... x sia-sia aku berjaga malam nie..

Barcalona.. ur r my team!!!! dulu kini dan selamanya.. like EN!!

korg main mmg besh r..
kepada M.U.. korg jgn la sedih.. musim depan carik la pemain yang besh cket tok lawan Barca nie.. hihi..
Barca.. korg punye team da mmg perfect la...
TANIAH!!!!!

post signature

holiday?? besh atau bosan??

bermulanya saat ini, cuti sem aku pun bermula. Sebenarnye hari jumaat ni baru start cuti.. siap wat pengumuman lagi, x bg balik sblom ari Jumaat.. ape da.. deorg ingat rumah kami sume ni tepi Institut ni je kea?? x pyh beli tiket?? da la nk tukar tiket mahal chargenye.. ahh.. x kesah la.. aku nak balik gak sok.. tp... ni lagi satu hal.. pe lagi Faqhreel?? banyak la songeh ko.. hehe.. aku kene kemas bilik la.. nak kene kosongkan bilik.. mampos.. dah la bilik ni macam umah da.. macam-macam ada... adoyai... x pea22.. susah2 dahulu.. nanti da kerja.. rumah sendiri ko boleh beli Faqhreel.. btol!!!!

uh.. aku terlihat abang barua.. die 2... korang nak tau x?? oit faqhreel.. jangan nk ngumpat-ngumpat time nie... fokus pada cerita ko.. ok22.. FOKUS......

kalu boleh aku nak balik je petang nie.. tapi malam ni.. ya malam nie.. Barca Vs M.U.. Final.. pada penyokong M.U 2.. x yah tgok la.. buat penat jea.. baik tido.. da tau da.. korg mesti.. me...

MENANGIS punye.. sebab M.U KALAH!!! hahahahhahaha...esh??...

Barca juara la.... hih...

ok22.. berbalik pada cerita ak.. bosan atau besh??

ntah la.. tgok la nnti cam nea?? member2 aku sumenye cuti.. agak besh r.. tp kat umah aku line broadband ni.. slow nak mampos.. laju lagi siput B*b*... hih.. mgkin ak jrg on9 la.. tp ak akan tetap gagahkan diri untuk mengon9.. hihih..

k la.. ak nak sambung kemas bilik nie.. kalu aku rajin la. kalu x.. malam nanti baru ak kemas...

ASSALAMUALAIKUM!!!

post signature

anak asnaf..

assalamualaikum..

pagi tadi aku kene gi Bangi, kat Kolej Universiti Islam selangor (KUIS)..

kenapa??

kerana aku ade Perhimpunan mahasiswa/i dan pelajar Asnaf Selangor..

Asnaf?? pe tue??

Dalam kamus dewan Asnaf bermaksud orang yang layak menerima zakat..

mak aku dapat bantuan pusat zakat, so aku belajar ni dapat la tajaan Lembaga Zakat Selangor..

Terima Kasih LZS!! hehe...

tp.. x besh r.. name aku tercicir lak..

ntah cam nea deorang lupe nak letak nama aku.. surat aku dapat..

jadi tadi mase dapat cek duit... aku dapat lambat cek 2.. deorang poskan..

xpelah.. lambat pun x pea.. hehe..

pastu masa balek lak.. aku singgah K.L..

temankan member aku nak cari jam.. kat Butik P.S.. hehe.. :)

pastu lepak kat gig jap.. kat 1cafe.. dekat-dekat Mydin depan Pudu 2.. tp jap jea..

sebab da Magrhib.. (*ade kea.. pagi gi program pusat zakat, petang g gig.. haha..)

nampaknye tue jea kot cerita aku hari nie...

hehe.. sok nk kene balik Lipis lak.. Isnin ade paper lagi.. x stady lagi nie.. hihi....

post signature

erkh..... alhamdulillah..

semekom sume.. sihat?? dah makan??

cakap pasal makan nie..

tadi pak long aku belanje makan sate kajang.. tapi bukan kat kajang la..

kat R&R Kinrara..

Pak Long aku satu family, M. Ngah aku, M. Yang aku same anak die, Pak Tam aku 1 family, sume 3 kete la..

hehe.. keyang gile tadi.. dekat *^*& cucuk gak la..

hehe.. besh gak makan ramai-ramai nie.. lagi-lagi family kitekan??

tapi rugi la.. family ak x de.. deorang kt kampung..

xpea22 nnti ble cuti along belanje korng makan SATE HUD.. hahha...


p/s> x leh nyatakan bape cucuk sebenarnye.. rahsia kerajaan.. hehe..

post signature

rusukku!!! dimana kamoo??

assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatu... selamat pagi... morning!!!
hahah... entry ak kali nie cme copy past je citenie..
member ak bagi kat Fs ak.. (tengs kering & Esah)

........................................................................................................................................................................

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan WANITA untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kes masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran.

WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".
LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak
"Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.
LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi.
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing" .

Lima tahun berlalu.
LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA.
WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.
LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.
Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."
Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat...

Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai?


post signature

2 marhalah..

kisah ini bermula apabila seorg pemuda ingin memulakan pengembaraanya ke Shah Alam..
(oit!!!! tu pon nk cite kea?? Shah Alam 2 bkn ade pe pon!!!) adush!!! (kne baling slipar)
ak sebenarnye bosan.. x tau nak wat pea.. tadi bdk B*B* tue kol aku..
die cakap pmpuan tue tension.. sebab aku ganggu die.. hahaha.. sape suruh tension??
tension! tension! tension! maaf! (spe tau adegan nie?? angkat tangan!!! hihihi..)

ape yang ak merepek nie??? haha...

owh.. aku lupe..
ak nak cite nie.. time aku sampai kat K.L tadi..
time tue aku da nk turun bas dah, aku pandanglah belakang..
hahah.. ade sorang brade nie tido lagi..
memang lena diulik mimpi la.. hihi..
siap mulut tenganga lagi.. (sorry bro.. wa t'kutuk lu.. wa tengah geram ni..)
ak pon kejut die..
dengan nada sopan..
"bang.. bangun bang.. bang.. bangun bang.. da sampai K.L"
cam ne?? ayu x kejutan aku tu??
hahah...

ni ade lagi satu cite.. dalam bas tue gak.. ni orang lain.. die tido gak..
tapi tido die wat macam kat rumah.. siap berdengkur lagi..
kruhh...kruhhh...kruhh... ak nak tido pon x lena.. hihi..
bro.. aku nk tido pon.. wat la silent mode dlu.. x pon dalam mode gegar.. kikikiki...

merepek...merepek....
hahhaa... BOSAN!!!!! GERAM!!!!

p/s> maaflah termencarut lak... teng 2 PAHANG LING SIONG BUS, kerna membawa ku dengan selamat ke K.L

post signature

xde pon...

cerita hari ini.. 20/5/2009

----Pagi tadi.. sebenarye x lah pagi sangat.. dah tengahari pon.. lepas mkn nsi lemak kat grai bwh.. ak bli la kopok twisties yg baru tue.. WAWAWasabi.. haha.. kami main OOsom.. spe kalh kene mkn kopok 2.. haha.. kopok 2 x la pedas mane pon.. tp wat hidung nie sket.. haha.. lepas tu minum 100+ plak.. lagi la sket.. cbe la..

pastu petang cket.. ak rase selseme ak cm mki teruk jea.. ak teringatkan ubat yang MissLolly bagi tau.. aku pon capai kunci motor roomate ak (time kasih AKRAM!!).. aku pun punsing satu Lipis nie carik ubat 2.. X DE PON!!! cm ne ni Lolly?? kamoo poskan la ubat 2.. kikikiki... ak pon bli la ubat lain kat famasi 2.. berikut adalah perbualan aku dengan akak farmasi 2..

akak farmasi: ye.. nak cari apa??

aku: ubat selseme ade?

akak farmasi: nak yang nangtuk punye tak??

aku: ish.. x ngantuk punye ade?? nanti saye tido time exam lak..

akak farmasi: ade.. RM1 sebijik.. nak berapa?? Seminggu??

aku: bagi 5 je la.. (dalam otak kire-kire.. ckup ke?? mhal tol!!)


ak pon terus balek dengan riangnye..tibe-tibe atas motor 2.. ak rase ubat 2 da x dea..

cek punye cek... mmg x de..

ak kne la pth blek.. ( da la lipis ni 1 way.. nk pusing bpak jauhnye..)

last skali jmpe gak.. atas jln..

da kemek.. kne lnggar dengan kete.. waaaa...

cek2.. plastik x koyak..

elok lagi.. alhamdulillah... selamat rm5 ak.. hihiihi...

pas2 blek jea.. tenet wat hal....

samapila pagi nie 21/5/2009 ak baru leh bkk blek.. yea!!!!

ptg ni ak ade paper seni...

semoga berjaya tok ak!!!

lak..lak..goh???

tol x phyca??


post signature

oh sizuka...

aku suke sangat layan lagu Pop Shuvit nie..

Zaman mule-mule dikuar dulu aku ade gak follow perkembangan die..

Tapi sekarang ni da jarang la..

Lagu deorg ni besh wo kalu layan time2 tension.. hehhe..

cam lagu nie..


oh sizuka...



Tiada yang umpama kasih yang pertama

Ku luaskan indera merangkul adinda

Tiada yang sejati tiada yang seindah

Kasihmu ku bawa ke mana saja

VERSE

Di langit bumi kota Nagoya

Berputik cinta ku semula

Sekian lama ku kecewa

Hadirmu bagai lentera

Hampir layu ku separuh mati

Di belai ku kasihmu bersemi

Kau suntikku lalu kau bisik

Mata terpejamku celik

Semangat berputik

Kerna kau tak peduli

Terimaku sepenuh hati

Mata terpejamku celik

Semangat berputik

Kerana kau beri

Mentari Kembali Percaya diri

CHORUS

Oh Sizuka Ku tunggumu Na..Na..Na..Na..Na..Na...

Oh Sizuka Ku tunggu panggilanmu..

VERSE

Oh sizuka konichiwa

Apa Khabarmu

Oh sizuka ku tak lupa

Ingatkah kamu

Oh sizuka

Bila waktu

Lamaku tunggu

Oh sizuka

Ku tunggu panggilanmu

OUTRO

Aishiteru sayang Sizuka (Tunggu ku di sana) Kisu shite mo-ii Sizuka (selamanya) Itsumo suki-dayo Sizuka (Kita kan bersama) Aishiteru sayang Sizuka

dowload lagu nie..

post signature

fasting memblog jap... bleh kea?? arap-arap la..


EXAM???

ya kawan-kawan.. esok selasa..
exam ak pon bermula..
walaupun x byk paper.. only 5 jea..
tp 5 pon...
waaaa.... ak tgh blur skarg nie..
lagi-lagi tengah demam nie..
ssh nk pikir dan ingat mengiati..
so.. korang doa-doakan ak ekh..
somoga ati ak terang tok menjawab exam nnti..


post signature

salahkah ku??

good morning all blogers..
haha.. speak english la plak gue.. hihihh...

ok22.. tkr mood sedih... tet......

uh.. ak nk tnye ni.. knapa seorg perempuan senang melupakan seorg lelaki??
btol kea?? (pengalaman)
kite pnye la setia kat die... ikut ckp die.. berhabis duet tok die.. last22!!!
ni jd nye..

ak x tau npe..
alasan:
ak x phm die..
ak ganggu die..

3 tahun?? emm.. slame nie ak ganggu die la ekh?? mane la ak tau..
dalam masa 1 hari.. tup22.. ade jntan baru.. uish.. terer die nie.. tp mmg die comel pon.. hihi..
haha..
nk wat mcm mane kan??
kita ni ibarat 1 botol air mineral.. ble penuh.. ske.. tp ble kosong.. buang jauh...

ak nk kapel22 nie bkn ske22 jea... tgok org lain kapel.. ak pon nk jgak.. bkn.. ak kapel tok jdkan die sbgai teman hidup smpai akhir hayat...
yela ak sdr.. ak ni mcm mane...

x pela...
ak redha jea...
nk wat mcm mane.. btol x??
kepada Bino.. kita sebenarnye snasib..
kite redha je ekh...
kalu kite syg die.. kite doakan kebahagian die...
die bhagie ak pon bhagie.. (tp still jeles ma)...

p/s> 1st time ak citekan prob ak kat khalayak ramai..


post signature

Selamat Hari Guru...

16 Mei.. semua org taukn adalah hari guru..

walaupun ak hanya seorg guru pelatih.. tapi ak da kire mcm seorg guru la.. kat kg pon sme da pgel ak cikgu..

sebenarnye.. Hari Guru di Malaysia disambut pada 16 Mei setiap tahun sebagai penghargaan kepada para guru. Tarikh ini dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.

Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu.

tahun nie tema hari guru ialah Guru Pembina Negara Bangsa.

dari tema tue kita dapt tgok betapa pentingya seorg guru.. tugas guru sungguh mencabar. Mungkin org tengok guru ni kerje x banak.. tidak sebenarnye..

di sekolah nnti hmpir semua kerja akn dibuat oleh guru.. dari mengaja, mengawal, mengatur, membuat line kat padang, menjadi hang kebun sehinggakan ade yg kene basuh be*ak anak muridnya.

mcm sekarang nie.. cket-cket nk salahkan guru.

rotan anak sikit, report polis.. sedarlah wahai ibu bapa, cikgu x kn merotan ank-ank anda dengn suka-suka..

ingtlah.. siapa ynag telah mengajar kita mengira, mengeja smpai kita leh berjaya macam sekarang.. betol x??

akhir kate dari saya.. (cm dlm ucpan lak) hehe.. ak nak ucapkan bebanyak terima kasih kat semua cikgu yang pernah mengajar ak.. termasuk guru memandu ak.. haha..

SELAMAT HARI GURU!!!


post signature

Konvokesyan ke 23








Assalamualaikum semua..

alhamdulillah, lancar jugak Konvo tadi..

sebelum konvo 2, kami kene hias dewan..

huh.. pening pale ak tngok bunge bnyk22..

pas2 nk pkan nk hias cm nea lak.. huh.. pening22..

tp alhadullilah.. siap gak..

pas2 pagi tadi, ak bkk la gerai..

gerai cnedramata..

tp, x besh r.. grai ak jauh .. kat atas.. yang lain semua kat bawah..

x ramai yang tau.. pas2 nk naik plak satu hal.. pnt.. haha..

tp ok la...

blek modal kot.. kot la..

haa.. korang.. sape22 nk tempah cendramata leh r tempah kat ak..

ade atas mozek, cd, nk baju pon leh.. beg pon leh..

harga.. leh runding.. hihi...


post signature


sub kontraktor..

smekom sume..
pe habaq??
adoiyaiiii.. celcom22... npe la ko..
jgn la wat hal.. nk majuk ngn ak pon.. majuk la time22 ari.. hihi...

ops.. lpe lak..
ak nk cite..
bermulanya pagi nie.. 12 may 2009 pukul 8 pagi..
kerja2 kami sebgai sub-kontraktor pun bermulala..
haha.. sbnarnye.. Khamis ni kampus ak Konvo..
jd kami sekelas jd ajk dean.. kne hias22 dwn (biase la.. mmg tugasn kami)dan pstikan dwn ok..
kami kne ssun bunge kt pentas dan kawsan yg sptnya..
hihi..
ak rse klas ak ni mmmg cm sub kontrator maktab je..
ak tukang amek tender..
pas2 kami semua wat keje..
mmg la.. kalu xde kami.. mmg x meriah r maktab..
lg 1.. nnti time konvo.. ak ade bkk grai..
hehe.. nk jd pnyiage la plak..
arp22 dptla untung ekh..
nnti lps konvo nnti..
ak upload gmbr2nye ekh..


post signature

argh.. geram tol!!!

adoyai!!!!!!!!

..line broadband ni wat hal lg..

.. nk kte x byr..

..bru je byr..

.. tolong la celcom..

... tolong bg laju cket ...


post signature

hujan lebat yang panas...

punye la pnas lipis nie.. smpai hujan pun maseh pns...

tp ade 1 yg besh ak dpt tgok.. pelangi.. haha..

org kate kalu kat hujung pelangi 2..

ade harta karun..

haha.. td ak nmpak hujung pelangi 2..

btol22 atas padang kat depan bilik ak..

nk caye kea??

haha.. terpulanglah...

hujan lebat pon still terang..

ni la hujung pelangi tu..

post signature

yahoooo!!!


90 minit yg mendebarkan.. fuh.. Inesta adalah wira Barcelona...

siap sedialah M.U..

p/s: pd miss lolly.. final nnti jgn araplah Barca nk bg mke kat M.U..


post signature

sedar x sedar...

pnt tol rsenye...
mlm td dkt kol 1 bru smpai blik... pas2 siapkan keje.. tgok jam dah kol 3...
ak pon trus tido la.. bju x smpat kms22 lg... hehhe...
pas2 bgun pg td lwt gle... last22 kne thn coz dtg lwt.. haha...
td kne gak la lec ngn K.U Displin kat H.E.P.. die ckp 'kite nk jd cikgu nie.. kne la pndai uruskan mase.. walaupun kite tgok bola ke.. siapakn asgmnet ke.. tp bgun 2.. kne la tepat.. btol x?'
ak pon dgn mke blur mganguk stuju jea.. tp btol pe die kte..
slah ak gak.. pg td da bgun awl22 g tido blek wat pea..
kn da lwt gle..hehe..

so skarag ni ak xde klas.. lec xde..

ak pon kms2 la bju yg kat dlm beg ngn alamari 2..

last22 ak bru prsn yg ak da ade byk sweter.. byk x byk la... bg ak byk la gak... haha..

ak pon x prasn ak ade byk mcm nie.. ak rase 1st time ak bli sweter time ak kat lipis ni mase ak g sogo dlu.. pas2.. mcm22 jnis swetr da ak rembat..

dari smahal22nye smpai la yg murah22 jea.. tp ak lbh byk kpd bundle la...

tol x bundlleaddict?? haha.. pelangan setia nie.. hihih...

ak sbnrnye x leh nk g bndle or kdai bju.. msti ade nk bli gak.. haha.. x ksh la time 2 ade duit ke x.. jnji bli.. hihi.. sbb 2 kat blik ak ni byk gle da bju.. x tau nk smpan mane..

nk jual.. syg lak.. hihi... x pe la.. nnti da byk gle btol22.. ak derma la kat umah penyanyag.. hih.. tp 2 la 1 nye.. saiz ak bsr.. haha byk L jea.. hihi..



post signature

pop art..

sorry la kali ni ak wat entry dlm b.i coz bhn yg ak dpt dlm b.i..

pape pon cintai bahasa kita.. hahaha...

Pop art is a visual art movement that emerged in the mid 1950s in Britain and in the late 1950s in the United States.Pop art challenged tradition by asserting that an artist's use of the mass-produced visual commodities of popular culture is contiguous with the perspective of Fine Art. Pop removes the material from its context and isolates the object, or combines it with other objects, for contemplation.The concept of pop art refers not as much to the art itself as to the attitudes that led to it.

Pop art is an art movement of the twentieth century. Characterized by themes and techniques drawn from popular mass culture, such as advertising, comic books an

d mundane cultural objects, pop art is widely interpreted as a reaction to the then-dominant ideas of Abstract Expressionism, as well as an expansion upon them.Pop art, aimed to employ images of popular as opposed to elitist culture in art, emphasizing the banal or kitschy elements of any given culture, most often through the use of irony.[2] It is also associated with the artists' use of mechanical means of reproduction or rendering techniques.

Much of pop art is considered incongruent, as the conceptual practices that are often used make it difficult for some to readily comprehend. Pop art and Minimalism are considered to be the last Modern Art movements and thus the precursors to Postmodern art, or some of the earliest examples of Postmodern Art themselves.

Pop art often takes as its imagery that which is currently in use in advertising. Product labeling and logos figure prominently in the imagery chosen by pop artists. Consider the Campbell's Soup Cans labels, by Andy Warhol. Even the labeling on the shipping carton containing retail items has been used as subject ma tter in pop art. C onsider Warhol's C ampbell's Tomato Juice Box 1964, o r his Brillo Soap Bo x sculptures.

post signature