Tentang tentang

My photo
Sekinchan, Selangor/kuala lipis, Malaysia
Tanggal 14 March 1988 pukul 9 pagi, lahirlah seorang bayi lelaki. En. Ismail telah menamakanya Mohd Faqhreel Aizad. Selama 13 tahun ia menetap di Klang bersama-sama keluarganya sebelum abahnya meninggal dunia dan menetap di Sekinchan hingga sekarang. Beliau masih lagi berlajar di IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan di Kuala Lipis dalam jurusan Ijazah sarjana muda pendidikan major PSV. Tidak lama lagi akan mendapat gelaran 'Guru'/'Cikgu'. Sangat gile akan kentang. [EN]

1 mural, 3 orang, 1/2 hari...

fuh.. ak baruk jea blek dr Pekan sekali lagi malm td. Wat pea ak g Pekan?? Sebb ak telah dijmput oleh bbdk PPISMP K.Sosial tok wat mural kat Rumah Penyanyang Tun ABdul Razak. deorang ade wat interaksi sosial kat situ. Sekali lagi ak dpt mengenal erti hidup. Kali ini ak tgok mcm mane bbdk yg hidup berdikari, hisup sendirian tnpa ibu dan bapa. kat sana 2 x semua ank yatim, ade yg cme x de mak, x de ayah, yg ade 2,2 pon ade tp mereka kurang mmpu. Ak kenal ade sorang bdk 2, name die Alif. Baru 10 tahun, da dduk kat situ, ak tnye la,ade adek beradaik lg x?? die ckp die sorang jea.. ak nk tnye np die ddk c2, tp ak tkut sie t'rse lak.. so ak x jd tnye, cbe korg bnygkan, baru 10 tahu dah dduk tnpa ibu bapa, semua kerja kne wat sendiri.. Sedngkan time arwah abah ak mninggal
dlu pon ak dah form 2, 2 pun pd awlnye ak da ilg arh tuju, x tau nk wat pea, x tau spe nk jge ak.. Tp Alif, ak mmg bangga dengn die. Majoriti penghuni kat situ, matang sebelum waktunye, ad sorg budk 2, nth la spe nme die, ak cme tgok dr jauh je time deorg wat LDK, die jwb soalan, pe yg buat die bhagia, jwpn die, 'Akal yg dpt mengawal fikiran dan kelakuan saya'. ak x t'pkir pon kalu ak dpt soalan 2 ak akn jwb mcm 2. Mmg ak respect r kat deorng nie. Ok sbnarnye ak nk cite yg kami kene wat mural kat sana, pd awlnye ak diberi tahu yg kami hnye kene wat logo rumah tersebut, tp mlm 2 lak, kami disuruh untuk wat mural biasa, dan En. Baim ade di sana.. MMG mengeluh r kami, sbb kami t'pkse ikut ckp die 100%. Pada awalnye kami x tau bleh siap ke x sbb biasenye kami wat mural, 1 kelas (18 org) yg buat dan amek mase plg cpt pon 1 minggu, ni x hanye 3 org, x tau design mcm mane, dan diberi mase untuk siapkan sebelum pulng.. PEH!!! mmg giler r.. tp x pe, sbgai bbdk kelas PSV, kami sahut cabaran. kami mula strt lakar kat dinding kol 12, sbb pg 2 lepak umah En. Baim ngn g Pasar sehari Pekan. Besh giler!!! haha.. ok2 ak smbung.. kami diberi mas untuk siap seblum pukl 3... mmg bertungkuslumus kami.. tp bile da pnt sgt, mmg mals nk wat last22 kami main tarek22 je warnaya, ingtkan En. Baim nk komplen, tp x.. die ske.. argh.. lege ati kami.. finishing tok mural ni telah dilakukan oleh PEngarah kami dan Pengarah rumah penyanyang tersbut.
uh.. walaupun pnt, tp kami ttp puas ati dgn hasil kerja kami!!!!



proses pembuatan mural 2.. oleh paan, aku dan bino
ni la hasil karya kami, bertemakan penyanyang
akalseni.ning.com
akalseni.blogspot.com


0 comments: